donderdag 26 juli 2012

Daar zijn we weer!!Na drie weken en drie dagen zijn we weer terug van vakantie. En ik moet zeggen het was een super vakantie dit jaar. Zon, zee, blauwe luchten, bergen en flink warm. Nee we waren niet in Nederland.
Maar op een prachtig eiland in de Middellandse Zee. Corsica.
We hebben Precies drie weken zeer warm zomer weer gehad tot we zondag van het strand moesten rennen naar de auto van wege het onweer dat toch sneller uit de bergen kwam dan we dachten. We hebben van alles gezien en gedaan deze vakantie. Meestal gaan we naar de alpen en lopen de de ene dag en rusten we de andere. Ook heel leuk maar toch heel anders. Op Corsica was het warmer als in de alpen en de keer dat we de hoogste berg van het eiland voor een deel beklommen was het boven nog 27 graden. Dat is best warm en je kan je echt niet voor stellen dat het er in de winter heel hard kan sneeuwen !!  Als je met de boot naar het eiland gaat zoals wij ruik je het voor dat het goed kan zien. Een scherpe kruidige geur die verspreid word door de Maquis een soort kreupelhout met een hoop kruiden er door. We hebben tijm, rozemarijn,lavendel en nog wat andere kruiden gezien.
Ook hebben we veel gezwommen, in zee en in watervallen. Het ene water lekker warm en het andere ijskoud. Natuurlijk moest er ook geslenterd worden in kleine dorpjes.  Kortom een heel mooi eiland met veel mogelijkheden. Dus ik hoop tot volgend jaar

De plos ben ik .Na mijn sprong van ongeveer 4 meter naar beneden!4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's en dan kom je thuis en is het hier ook warm, boffen jullie even!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat klinkt niet verkeerd ....
  En hoe ging het met je dieet ?

  Groetsssssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ieder jaar nemen wij een hele doos glutenvrij brood, koek, pasta, enz mee.
  Dat deden we al voor Jos (onze zoon ) en nu ook voor mij. Maar er is in de Franse en Italiaanse hypermarche genoeg te koop dus komt er vaak ook wat extra weer terug. Nu hadden voor het eerst ook de brood rooster mee en dat werkte prima. Voor tussen de middag had ik vaak glutenvrije worstel salade of zo iets.( ook nog goed voor de lijn ; -) ) Dus we redden ons wel daar. Uit eten gaan of een ijsje eten is een ander verhaal. Maar gewoon eten gaat prima.
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Petra,
  ik heb de traveling sheets van Lien ( keetje van..) hier in huis en die mogen naar jou toe begreep ik? ik kan je niet bereiken dus zou je je adres mij willen mailen?
  dat kan via info@bykris.nl

  groet Kris

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie
groetjes en tot schrijfs.