Tutorial gym of zwemtas voor beginners

 Gym of zwemtas,
Deze super leuke en makkelijke stof kwam ik tegen bij de blauw, gele woon gigant. Hij wordt daar gebruikt als tafelkleed, maar je kan er nog veel meer mee! Hij is er in het groen, roze en geel.

Dit is mijn eerste tutorial, het kan zijn dat er misschien iets niet duidelijk is, laat dan een reactie achter zodat ik er ook van kan leren.

Dit is wat je nodig hebt:
  • Een lap stof van 45 bij 95 cm.
  • 3 meter koord.
  • Twee nestels van 44mm
  • Garen
  • Schaar
  • Liniaal
  • Potlood
  • Naaimachine
  • Hamer
  • Aansteker

Neem de lap en meet op de hoek langs de lange zijde 6 cm en teken dit af met je potlood doe dit bij elke hoek. Vouw langs de lange zijde een randje om van een halve centimeter tot het streepje. Speld dit vast en stik het op de naaimachine.

Vouw nu langs de korte zijde een halve cm om (als je de zelfde stof gebruikt zal de vouw als je hem stevig aan duwt blijven zitten gebruik je gewone katoen strijk hem dan even om) . Maak nu een vouw van 3 cm en speld dat vast. Stik het vast langs de onderste vouw. Je maak nu de tunnel voor het koord. Doe dit aan alle twee de korte kanten.


 Vouw de stof met de goede kant van de stof op elkaar en stik de zijnaden aan elkaar tot net onder de tunnel. (gebruik je gewone katoen  zigzag dan langs de stofrand zodat ze niet gaan rafelen)

 Draai de tas zodat de mooie kant van de stof aan de buitenkant is en druk de hoeken goed uit. Meet vanaf de onderste hoek 6,5 cm langs beide zijkanten en teken dit af.  Trek dan een streepje, zodat je een hoekje krijgt. stik over het potlood streepje en ongeveer 2,5 mm langs de kant zodat er een driehoek onstaad.
Neem de nestel en leg het hoge deel ervan op de stof in het midden van het driehoekje. Teken het binnenste van de Nestel met je potlood. En knip dat rondje voorzichtig uit. Druk het hoge deel van de nestel van voor naar achter door de stof. Leg de lage ring over de hoge en sla de nestel vast met een hamer. (volgens de gebuiksaanwijzing )


 Pak het koord en knip het door het midden. Prik met een veiligheidsspeld door het koord en schuif het door de tunnel helemaal rond zodat  het begin en het einde aan de zelfde kant van de tas liggen.
Met een kant van het koord ga je door de Nestel en leg een stevige knoop in het koord. Doe het zelfde met de andere helft van het koord. Ik ga altijd nog even met een brandende aansteker langs de uiteindjes van de koorden zodat die niet meer kunnen rafelen.

 En klaar is de Tas !
Nog even dit: ik vind de stof die ik hier gebruik er makkelijk te naaien omdat hij niet rafelt en goed te vouwen is. Voor een beginnende naaister is dit aan te raden ;-)
Laat alstublieft een reactie achter als er onduidelijkheden zijn, Ik help je graag verder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie
groetjes en tot schrijfs.