maandag 11 januari 2016

Alweer een jaar voorbij, let op jezelf.

Alweer een jaar voorbij.

Een jaar met van alles wat  veel liefde, geluk, veel plezier maar ook een zwarte rand.
Ik heb lang getwijfeld maar schrijf het toch van me af.
Dit keer even geen vrolijke stof. Of een vrolijk stuk. Toen ik ruim drie jaar geleden begon met mijn Keet en het verbouwen daarvan had ik een trouwe fan. Iemand waarbij ik al mijn twijfel kwijt kon en iemand de me aanmoedigde door te gaan. Iemand die ook ongezouten kritiek gaf als het nodig was. Maar over het algemeen alles leuk vond. Als ik een nieuwe stap maakte was zij daar bij. Een patroon beschrijving na kijken op spellingfoutjes bijvoorbeeld. Iemand die altijd even kwam kijken als er nieuwe stoffen binnen kwamen en die toen het nog ging naar alle markten kwam om even te kijken en kletsen.
Drie jaar geleden had ze een pijnlijke plek in haar borst. Foute boel. Kanker en totaal uitgezaaid.
toch bleef ze me steunen en aanmoedigen.
Ze baalde enorm dat ze de markten niet meer kon bezoeken. En ook het stukje naar ons huis en de Keet werd steeds moeilijker. Maar ook voor mij was er het laatste half jaar weinig tijd en zin in  de Keet. En deed wat er gedaan moest worden.  
Uiteindelijk heeft ze de strijd eind november op moeten geven.
Ik mis haar iedere dag. Maar voel haar liefde en aanmoediging nog steeds.
Nu ik de balans opmaak komt er weer wat ruimte en zin. Ga ik weer vol goede moed op weg naar de volgende markt en ben ik weer begonnen met simpele patronen. Iets wat ik leuk vind.

Ik wil jullie graag iets mee geven. Let op je zelf. Ook al heb je het druk met kinderen, man, werk en hobby's. Kijk naar jezelf en handel er naar. Ga naar een arts liever een keer te veel. Dan veel te laat.7 opmerkingen:

 1. Wat naar zeg, heel veel sterkte met dit grote verlies,een heel dierbaar iemand,zo te lezen. En de rest is dan maar bijzaak...kom je achter. Nu je draai weer zien te vinden. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heftig verhaal. Ik wens je heel veel sterkte. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wijze woorden. Ik wens je veel sterkte en hoop dat je weer gaat genieten van je keet en alles wat daarbij hoort. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte met je verlies, hoop dat je dit een plekje kunt geven en langzaam aan de draad weer kunt oppakken.
  Groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knuffeltje,niet gemakkelijk om dit een plaatsje te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat rot voor je! Was dat je lieve buurvrouw? je vertelde me eerder dat ze ziek was en dat je zo'n goed contact had. Wat een gemis als zo iemand, je maatje, wegvalt. heel veel sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie
groetjes en tot schrijfs.