dinsdag 1 mei 2012

Koninginnendag.

Bij ons in het dorp is de Oranjevereniging heel actief. Zij organiseren ieder jaar weer een spetterend feest op Koninginnedag. Het begint met een verkleed optocht met de fanfare die om ongeveer 9.30 bij ons langs de deur komt. Alle kinderen mogen dan verkleed (naar het thema) aansluiten. Als ze aan het begin van onze straat omhoog komen een onze kindjes en die uit de straat staan te wachten wordt ik zo blijDeze foto's komen uit de oude doos (2008) en zijn niet bij ons uit de straat. maar wel leuk. Ik had toen samen met de kinderen een goudenkoets gemaakt getrokken door een olifant.


 Na de optocht zingen we het Wilhelmus en laten we ballonnen op. Daarna is het tijd voor de spelletjes met wat lekkers. 'S middags is er knolletjes markt en weer van alles te doen en 's avonds wordt de dag afgesloten met een enorm vuurwerk waar menig grote stad jaloers op zou zijn !
Het is zo ontzettend kleinschalig gezellig !

Dit jaar heb ik met mijn maatje een workshop gegeven, we hebben wuppies gemaakt. Helaas zaten we wat uit de loop, maar de kinderen die kwamen vonden het erg leuk!


Het weer was een cadeautje, want nu ik dit bericht zit te maken onweert en regent het flink!


3 opmerkingen:

 1. Hallo Petra...

  Ik kwam zomaar op je leuke blog en wil je graag volgen.....ik was bij vrouw Hommel en daar zag ik jouw blog staan...

  hart,groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er uit als een gezellige Koninginnedag, leuk dat koetsje. Was het dit jaar ook zo fijn, vast wel! Hoe gaat het met je dochter? En met de Pipowagen?
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zowaar een gouden koetsje in de optocht-leuk!!! Vooral de kleinschaligheid. En Peet, mijn grote schilderopdracht is af-dus als je tijd hebt dan hoor ik dat graag-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie
groetjes en tot schrijfs.